Ervaringen

“Fijn om het lesbisch moederschap te bespreken”

“Het waren dagen die helemaal in het teken stonden van onze zwangerschap; de vrijdagen waarop we ook zwangerschapshaptonomie hadden. Tijdens de sessies was er volledige en kwalitatief hoge aandacht voor ons drietjes. Het lukte elke keer weer om dat gevoel de hele dag vast te houden.

Terugkijkend zijn het erg waardevolle dagen die hebben bijgedragen aan het volledig doorleven van de zwangerschap. Niet eens zozeer omdat er nou zoveel werd besproken, maar eerder doordat er volle aandacht was voor ons proces.

Daarnaast hebben veel facetten van het lesbisch ouderschap de revue gepasseerd tijdens de sessies. Dat gaf geregeld stof tot nadenken. Het was heerlijk dat onze basis in het leven, een relatie tussen twee vrouwen, even heel gewoon is in plaats van toch afwijkend. Erg fijn ook om het lesbisch moederschap te bespreken met iemand die dat zelf aan den lijve heeft ondervonden. Je komt sneller tot de kern dan met iemand die zich probeert voor te stellen hoe het is om met een vrouw samen te leven.”