Lesbisch, homo, bi

Opkomen voor jezelf en je seksuele voorkeur doe je door stevig in je schoenen te staan. 

Dat klinkt vanzelfsprekend, maar kan in de praktijk moeilijk zijn. Als je zoekt naar je seksuele identiteit, maar je weet niet goed wat je voelt, kan dat veel verwarring geven. Als je weet dat je homo, lesbisch of bi bent, kun je het (nog steeds) moeilijk hebben met die gevoelens. Als je omgeving je veroordeelt of pest omdat je er niet uitziet of gedraagt als een ‘echt meisje’ of een ‘echte jongen’, is het logisch dat je je anders en/of vreemd gaat voelen.

Haptotherapie is een heldere en praktische manier om je te helpen bij vragen rond seksuele voorkeur en gender-expressie. Het kan je helpen bij het ontdekken van je seksuele voorkeur. Je leert je om steviger in je schoenen te staan over je voorkeur en over hoe je eruit wilt zien. We doen dat door op onderzoek te gaan naar wat je voelt en hoe je daarmee omgaat. Je gaat merken wat je tegenhoudt om jezelf te zijn.

Door haptotherapie leer je, eerst binnen de muren van de praktijk en later daarbuiten, dat je meer tot je recht komt als je de keuzes maakt die bij je passen. Dat geeft rust. Je stevigheid over je homo, lesbisch of bi-zijn zal groter worden omdat je leert te vertrouwen op jezelf.