Over Helène

polaroid-01

In 2009 startte ik een praktijk voor haptonomie (zie www.helemaalmens.nl). Voor ik koos voor  haptonomie zat ik in de journalistiek. Met die overstap, van journalistiek naar haptonomie, koos ik wat werkelijk bij me past. Ik heb gemerkt hoeveel het oplevert als ik mijn verlangens volg. Het geeft enorme voldoening om met mensen te werken en te zien hoe ze zich ontwikkelen.

Vanaf dit jaar richt ik mij ook op transgenders, homo’s, lesbiennes en bi’s, groepen waar per definitie een zoektocht naar de eigen identiteit plaatsvindt. Mijn affiniteit met deze groepen is groot, omdat het raakt aan mijn eigen ervaring. Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om vrede te hebben met mijn identiteit.

In 2011 heb ik mij gespecialiseerd in haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Het is geweldig werk, omdat je zo vroeg in een mensenleven al bezig bent met een veilige hechting. Ik ben zelf moeder van twee volwassen kinderen en weet ik als ervaringsdeskundige tegen welke specifieke vragen lesbische stellen aanlopen tijdens de zwangerschap en opvoeding.